Årets Højdepunkter

Kalenderåret er bygget op omkring nøje udvalgte højdepunkter, som med årerne er blevet til indholdsrige oplevelser og gode traditioner. Højdepunkterne er blevet skabt for at styrke børn og unge fagligt og socialt og lære dem at samarbejde om projekter og opgaver, der tager direkte udgangspunkt i virkeligheden. Nogle af højdepunkterne kræver flere ugers planlægning, arbejde, øvelse og samarbejde for at få stablet på benene – det er hårdt arbejde, men kulminerer i en rig og omfattende oplevelse og udvikling, når begivenheden er løbet af stablen.

EFTERÅRSKONCERT

I november har vi fokus på kunsten og kunstens udtryk ved vores Efterårskoncert, hvor unge og pædagoger/lærere optræder med digtekunst, musik, kunstudstillinger og kagekonkurrencer.
Efterårskoncerten er et kulturelt højdepunkt i vores kalenderår, hvor indbudte skoler og opholdssteder vælger at udtrykke sig omkring et valgt tema, som fx “Klimaforandringer” eller “Verdens uligheder” eller lign. Der er frit spil ved Efterårskoncerten, og netop denne åbenhed har givet mulighed for at slippe musikken og kreativiteten løs.
Efterårskoncerten er altid en perlestund, hvor vi gør os umage for at øve os og fremvise vores bedste fra scenen og/eller være et godt publikum. Et arrangement der bringer os alle ind i et rum af samhørighed og fællesskab.

OLYMPIADE

Hvert år i september måned har vi alle deltaget ved OL på Tvind i Ulfborg, hvor 500 mennesker dyster i mere end 60 forskellige discipliner. Her er der noget for enhver at prøve kræfter med og høste små og store sejre i.
Dette OL er for opholdsstedets børn og unge, pædagoger/ lærere samt familier og gode venner.
OL i Tvind er med til at give succeser, medaljer, pokaler, gode minder, gode venner, godt humør, god fysik og ømme muskler. Det er med til at styrke fællesskabet og sammenholdet.

I år har vi skabt et alternativ til OL, fordi vi ikke kan samles så mange på samme matrikel. Vi gik online i stedet for og indsendte alle vores rekorder til en fælles platform. Vi dystede fra hvert vores sted – på tværs af landet.

VINTERKONCERT

I januar kommer musikken ekstra i centrum op til den store klassiske Vinterkoncert i Holstebro, hvor professionelle musikere fra forskellige lande underholder os med smuk verdensmusik, og Balletskolen danser for os.
Som optakt til koncerten har vi forberedt os grundigt hjemmefra. Vi har ikke blot lyttet til den klassiske musik, vi har også lært nye og gamle komponister og musikere bedre at kende ved at opleve dem gennem sangtekster, nodelære og film som f.eks. ”Mozart Amadeus”. De unge og pædagoger/lærere, der ønsker det kan også deltage i det store internationale kor, som optræder til koncerten.
Årets tema for Vinterkoncerten udtrykkes som udsmykning i forhallen i Holstebro Musikhus og på den store scene. Her er vi med til at skabe den kunst og de udtryk, som passer til lejligheden.

SOMMERTEATER

I juni afholder vi det store Online Sommerteater Stævne, hvor vi alle stiller os på tæerne for at fremføre en musical, et teaterdrama eller måske en komedie. Her gælder det om, at alle står sammen og løfter opgaven i fællesskab, så  alle unge og pædagoger/lærere høster gode oplevelser og erfaringer.
Sommerteater Stævnet flytte grænser og giver sejre. Der står noget på spil, og der er noget at kæmpe for. Alt i alt er Sommerteater Stævnet en begivenhed, som hver gang rammer os alle lige i hjertet.

PROJEKTDAGE

Hvert år afholder vi projektdage, hvor pædagoger og unge står sammen om at holde vores bygninger ved lige eller lave nye projekter.
Det er en vigtig del af vores pædagogik på opholdsstedet, at vi driver vores hjem sammen; samtidig erhverver vi os gode praktiske færdigheder. Vi passer godt på hinanden, og vi passer godt på vores sted.

Vi har et tæt samarbejde med andre opholdssteder i nærheden og sammen med dem afholder vi også projektdage, hvor vi giver en hånd med. Vi benytter os af, at når vi er samlet i et større fællesskab, så giver det større resultater – også menneskeligt. Vi elsker at løfte i flok.

I filmen her er vi inviteret til Opholdsstedet Porsgaard, som bød på gode arbejdsopgaver, god mad og gode venner at dele oplevelsen med.

FAMILIEDAGE OG SOMMERLEJR

Vi inviterer til en stor familiedag én gang om året, hvor Juelsminde Dagskole også deltager ved blandt andet forældresamtaler for de elever, der går på vores interne skole. Det vil altid være en lørdag, så flest muligt kan deltage.
Familierne bydes velkommen til en fest, hvor flaget er hejst, og bordene er pyntet. Vi glæder os til denne dag, hvor vi nyder eftermiddagen sammen og slutter af med et veltilberedt aftenmåltid.
I sommerferien er der mulighed for at deltage i vores sommer-familie-camp, som tilrettelægges i forhold til de familier, der har mulighed for at være med. Vi sejler, vi tager på heldagsture, og vi laver forskellige aktiviteter på vores dejlige område.
I dagene op til juleferien indbyder vi til en hyggelig julesammenkomst, hvor vi nyder hinandens selskab, leger pakkeleg, spiser julemad og ønsker alle en rigtig glædelig jul.